Velkommen til bloggen til Sondre Båtstrand, bystyrerepresentant for Miljøpartiet De Grønne i Bergen.

Viser arkivet for oktober, 2015

Færre biler og friskere luft

Miljøpartiet De Grønne vil ikke øke kapasiteten på E18 inn til Oslo, og risikerer dermed å kullkaste enigheten om Oslopakke 3. Det er gode nyheter for veibudsjettene på Vestlandet, hevdet nylig BTs kommentator Sigvald Sveinbjørnsson. I mitt svar, som BT ikke trykket, skrev jeg at det er mulig å la seg inspirere til å begrense trafikken.

Les mer…

Nytt bystyre, fortsatt farlig luft

Forurenset luft i Bergen. Foto: Prillen, CC BY-SA 3.0

I dag skal bystyret debattere den nye byrådsplattformen – passende nok mens det lyser rødt for giftig luft på Danmarks plass og biltrafikken øker.

Les mer…

Tomgangskjøring til besvær

Forurenset luft i Bergen. Foto: Prillen, CC BY-SA 3.0

Byrådspartiene stemte ned De Grønnes tiltakspakke mot tomgangskjøring, men avtroppende miljøbyråd Henning Warloe skal ha takk for at han personlig har tilsnakket bilister som har latt bilen stå på tomgang.

Les mer…

Norge dømt for dårlig luftkvalitet

Forurenset luft i Bergen. Foto: Prillen, CC BY-SA 3.0

I dag har EFTA-domstolen dømt Norge for kriminelt dårlig luft. Jeg ser ikke på dommen som overraskende, men håper den blir tatt på det største alvor av partiene som diskuterer byens neste byrådsplattform.

Les mer…

Byrådet må lage ny internasjonal strategi

Her i Det gamle rådhus, møtes bystyret. Foto: Nina Aldin Thune, CC BY-SA 3.0

De siste årene har jeg jevnlig mast på byrådet om hvor det har blitt av byens internasjonale strategi som skulle blitt behandlet høsten 2010. Da saken endelig kom til Komite for finans i går kveld, endte det med at en enstemmig komite like godt sendte den rett tilbake til byrådet.

Les mer…