Velkommen til bloggen til Sondre Båtstrand, bystyrerepresentant for Miljøpartiet De Grønne i Bergen.

Bergen mister et kulturminne

Skansedammen og Skansen brannstasjon. Foto: Nina Aldin Thune, CC BY-SA 2.5

Den planlagte ødeleggelsen av Skansedammen for å bygge parkeringsanlegg får grønt lys fra fylkesmannen. Et viktig kulturminne går tapt. Det er trist og helt unødvendig.

Etter Riksantikvarens gode fredningsvedtak har Skansedammen blitt sviktet av både Miljøverndepartementet og Fylkesmannen, men det er flertallet i bystyret som må ta på seg hovedskylden. De tråkker på kulturarven!

Riksantikvaren påpekte at verdien i Skansen brannstasjon ligger særlig i at anlegget er komplett. Det er nettopp dette flertallet i bystyret vil ødelegge ved å erstatte dammen med et vannspeil med parkeringshus under. Det er nok parkeringsplasser i sentrum, mens det ikke akkurat er overflod av vel bevarte brannstasjoner fra tidlig 1900-tall. I tillegg blir p-plassene noen av de dyreste vi har sett.

Dumt og kulturfiendtlig.

Vist 392 ganger. Følges av 3 personer.

Kommentarer

Triste greier, men de har jo akkurat ødelagt fisketorget, så hvorfor ikke fortsette i samme duren ….

Helt enig med deg her Sondre, det er ren idioti og dumhet!
Problemet er at man kan vanskelig vinne over dumhet…
Kan de ikke heller bygge på ennå en etasje på Bygarasjen til Bystasjonen istedet hvis der absolutt skal bygges flere parkeringsplasser??
Det eneste gode argumentet jeg kommer på for å bygge flere parkeringsplasser måtte være å prøve og redde butikkdøden i sentrum..
De store sentrene utenfor sentrum stjeler jo mange nok kunder fra før, snart er det bare de som bor i sentrum, og de som jobber der som legger fra seg penger i nisje og andre butikker som nesten daglig går konkurs.
Her må bergenserne slutte å syte over butikkdød når de helst foretrekker å handle på de svære kjøpesentreneutenfor byen..
Og ja,mankan ikke erstatte brannstasjonen og de vakre omgivelssene med noenting,men her er jo det gode gamle: “money talks”..
Noen vil tjene grovt på dette, de som har hatt massivlobbyvirksomhet for å tvinge dette frem mot riksantikvarens anbefaling! Lukter litt “kompistjeneste” lang lang vei..
Det, eller meget dårlig dømmekraft i bystyret som med visse unntak har gjort et svært
dårlig vedtak, utrolig at det går an!
nei, jeg gleder meg til Miljøpartiet De grønne kommer på Tinget, kanskje det vil lage en vekker for de som virker lettere enkelt møblert i hodet i bystyret jeg har mistet all tillit til nå..
De har godtatt og sett gjennom fingrene med litt vel mange saker og ting de par siste årene, med Monica Meland i spissen.
Håper noen vkner og kommer til fornuft og gjør vedtaket ugyldig.
Joda, en utopisk drøm men det er alltid lov å håpe…
Sponheim, hva er det du tenker på eller med egentlig???
Er der noen som har glemt å ta medisinen sin eller er det fordi man ikke bryr seg fordi man ikke er født i denne byen? Lov å spørre synes jeg.!