Velkommen til bloggen til Sondre Båtstrand, bystyrerepresentant for Miljøpartiet De Grønne i Bergen.

68 030 000 kr for å ødelegge et kulturminne

Skansedammen og Skansen brannstasjon. Foto: Nina Aldin Thune, CC BY-SA 2.5

Byrådet er fast bestemt på å ødelegge Skansedammen, selv om prisen stiger hele tiden. Nå vil det koste over 68 millioner kroner å bygge parkeringsanlegget, og prisen per parkeringsplass blir 350 000 kroner. Det er en kostbar og unødvendig plan.

Skansen brannstasjon og Skansedammen er et lite stykke lokal kulturhistorie. Riksantikvaren har bemerket at verdien til anlegget ligg særlig i at dette er eit komplett brannvernanlegg med vannreservoar, garasje, opphaldsrom og tårn intakt, men likevel vil byrådet erstatte Skansedammen med et vannspeil og nesten 200 parkeringsplasser.

Anlegget som i 2004 skulle koste 30 mill kr å bygge, har vist seg å bli langt dyrere. I mars behandlet bystyret et forslag om å øke kostnadsrammen til 49 mill kr, og grønne protester til tross, ble de økte kostnadene godkjent av bystyret. Prisen stoppet dog ikke der. I mai var byggingen av anlegget ute på anbud, og basert på anbudene er prisen nå beregnet til 68 millioner kroner. De fleste alternativer må da komme ut som mye billigere enn dette.

Jeg håper ikke det går for mye prestisje i denne saken, for det beste er om byrådet nå innser at både kulturminnevern og økonomi taler for å verne Skansedammen. Saken kommer opp i Komité for finans om en uke, og jeg er i gang med å utarbeide alternative forslag. Jeg håper på støtte fra andre partier.

Vist 72 ganger. Følges av 2 personer.