Velkommen til bloggen til Sondre Båtstrand, bystyrerepresentant for Miljøpartiet De Grønne i Bergen.

Grønn fremgang i England

Det engelske lokalvalget ga fremgang for De Grønne. The Green Party er i ferd med å etablere seg som det fjerde største partiet, og i London kom grønne Jenny Jones inn på tredjeplass i borgermestervalget.

De Grønne stilte med kandidater til 943 seter i 119 kommunestyrer, og hadde 22 seter å forsvare. Mens fire seter ble tapt, ble 18 forsvart og åtte nye seter vunnet.

Det grønne partiet omtaler lokalvalget som en dag med stødig fremgang for grønn politikk som brøt gjennom i nye kommunestyrer og forsvarte seter i høyborger mot Sosialdemokratene.

Setene som ble vunnet ble i størst grad tatt fra De konservative (5 seter), mens De Grønne også kapret to seter fra Sosialdemokratene og ett fra Liberaldemokratene.

Valget ble for øvrig en real nedtur for den sittende regjeringen av konservative og liberaldemokrater: Labour vant 823 nye plasser i kommuner rundt om i landet, mens de konservative tapte 405 og deres liberaldemokratiske allierte 336. De Grønnes fremgang på fire seter kan se liten ut i sammenlikning, men jeg gleder meg over stødig fremgang.

Vist 135 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Kul!