Velkommen til bloggen til Sondre Båtstrand, bystyrerepresentant for Miljøpartiet De Grønne i Bergen.

Mindre budsjett ga ikke mindre behov for hjelp

Fra markering utenfor bystyresalen i forbindelse med kuttene i sosialbudsjettet for 2011. Foto: Sondre Båtstrand, CC BY-SA 3.0

Etter at byrådet og bystyret kuttet i budsjettet til Utekontakten ble det oppsøkende arbeidet rettet mot utenlandske prostituerte avviklet. Behovet for arbeidet ble ikke mindre av den grunn, så da er det vel ingen overraskelse å lese at Røde Kors har kartlagt situasjonen for gateprostituerte i Bergen. De har funnet store hull i hjelpeapparatet. Sosiale problemer forsvinner ikke ved å fjerne dem fra bybudsjettet.

Da byrådet la frem budsjettet for 2011, reagerte vi grønne med å si at byrådet kutter i velferd og miljø for å verne kutt i eiendomsskatt. Selv om kommunen nettider skrøt av at budsjettet visstnok prioriterer dem som trenger det mest, var det fattige og miljøet som måtte betale den egentlige prisen.

Utenlandske prostituerte var en gruppe som ville bli rammet av kuttene, og konsekvensene kommer frem når gruppen selv etterlyser hjelp. Bergen kommune innrømmer også at dagens tilbud er for dårlig, men ber helse- og justisdepartementet betale for oppsøkende arbeid blant prostituerte.

Lokalpolitikere kan selvsagt synes det er behagelig å skrike på staten hver gang pengene ikke strekker til, men her har bystyret faktisk ment at de som eier flest eiendommer trenger hjelpen mer enn dem som ikke har egen eiendom og går på gaten for å selge kroppen sin. Det er rett og slett skammelig!

,

Vist 256 ganger. Følges av 2 personer.